Mitä energiahoito on?

Kaikki on energiaa ja värähtelyä, sanoi jo aikoinaan fyysikko Albert EinsteinNäin ollen muun muassa kehomme, tunteemme ja ajatuksemmekin ovat energiaa. Energiahoidoilla vaikutetaan näihin kolmeen pyrkimyksenä tehdä hoidettavasta terveempi ja onnellisempi.

Hoitaja välittää hoidettavaan aineetonta, korkeavärähteistä energiaa yleensä käsiensä kautta ja käyttää hoidossa mieltään työkaluna. Energia ei ole hoitajan omaa. Toisin sanoen voidaan sanoa, että energiahoidossa siirretään informaatiota. Hoidettava yleensä makaa vaatteet päällä hoitopöydällä. Jotkut hoidoista voi tehdä hoidettavan istuessa tai seistessä. Koska energia ei tunne välimatkaa, myös etähoitaminen on mahdollista.

Energiahoidon toimivuudesta on olemassa tutkittua tietoa. Virallisetkin hoitotahot käyttävät maailmalla eri energiahoitomenetelmiä. Monet aikamme suuret tieteilijät ovat sanoneet, että terveyden ja sairauden juuret piilevät kehon energioissa. Energiaparantamista on harrastettu eri kulttuureissa, esimerkiksi itämaissa, Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja intiaanikulttuureissa, jo tuhansia vuosia. Tulevaisuuden lääketieteenkin on povattu perustuvan energian hallintaan kehossa. Nykyisellään moderni fysiikka ei osaa kuitenkaan vielä selittää hoitoja kunnolla, mutta tieteen tarjoamat selitykset eivät myöskään sulje pois hoitojen toimivuutta.

Energeettinen järjestelmämme käsittää muun muassa energiakanava meridiaaneja, joita pitkin universaali elämänenergia meissä virtaa ja pitää meidät elossa. Kanaviin syntyy tukoksia ja energiavajetta traumaattisten tunneperäisten kokemusten, onnettomuuksien ja huonojen elintapojen seurauksena. Tiede on todistanut, että vaikeat elämänkokemuksemme jättävät solumuistiimme eli alintajuntaamme terveytemme ja hyvinvointimme kannalta epäsuotuisia muistijälkiä. Solujen normaali toiminta häiriintyy ja sairauksia syntyy, kun solut eivät saa tarpeeksi energiaa. Sairauksiin löytyy aina jokin syvempi, stressiperäinen syy. Tämäntyyppisillä hoidoilla noita tuhoisia energiavärähtelyjä – toisin sanoen energitasoa – ja näin ollen hyvinvointia ja terveydentilaa pystytään parantamaan. Positiiviset tunteet ja ajatukset värähtelevät korkeampaa energiaa kuin negatiiviset.

Hoitaja toimii katalysaattorina sille, että hoidettava pystyisi parantamaan itse itsensä. Meillä jokaisella on sisäinen kyky parantaa itsemme, ja jokainen solumme on lähtökohtaisesti terve. Paranemista ei voi kuitenkaan taata kenellekään ja se voi vaatia joskus paljon kärsivällisyyttä. Jokaisen ongelmat ja niiden taustalla piilevät stressirakenteet ovat yksilölliset.

Energiahoidot eivät poissulje länsimaisen lääketieteen keinojen yhtäaikaista käyttöä. Hoidot tulee nähdä puuttuvana palasena länsimaisia hoitokeinoja täydentämään. En suosittele jättämään lääkärin määräyksiä noudattamatta.

Lähteet: Johanna Blomqvist: Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – fyysikon matka mieleen ja paranemiseen, Alexander Loyd ja Ben Johnson: Paranemisen avain, Suomen Energiahoitajat

Tule katkaisemaan arki ja rentoutumaan. 
Varaa aika tästä tai soita 040 7186 328

Hieronnanpaikka • Tmi Anne-Mari Holopainen
Pohjoinen Rautatiekatu 31, 00100 Helsinki 
puh. 040 7186 328

Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käytettävyyttä ja käyttäjäkokemustasi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt tietosuojakäytäntömme.