trigger 960 

Triggerpistehieronta on tehokas tapa hoitaa lihaksista johtuvia kiputiloja. Yksinkertaistettuna triggerpisteet tarkoittavat kivuliaita, jumissa olevia kohtia lihaksissa. Triggerpisteet ovat löydettävissä helpoiten lihasta poikittain tunnusteltaessa. Triggerpiste tuntuu pienenä "muhkurana" tai epätasaisuutena lihaksessa. Triggerpisteet voivat aiheuttaa kipusäteilyä. Esimerkiksi hartian ja niskan triggerpisteet voivat säteillä kipua päähän. Jokaisella triggerpisteellä on oma kipuheijastealueensa. Heijastusalue voi olla kaukana itse pisteestä. Heijastuksen mekanismia ei tunneta, teorioita on kivun heijastumisesta monimutkaisia ihohermotusreittejä sekä lihaskalvoja pitkin.

Triggerkipuheijaste provosoituu usein painettaessa pisteeseen, lihasta venyttäessä sekä lihasta aktivoitaessa. Terveessä lihaksessa ei ole triggerpisteitä. Triggerpisteet syntyvät yleensä lihaksen ylirasituksen takia. Ylirasitus voi johtua esimerkiksi liian kauan kestäneestä staattisesta jännityksestä.

Triggerpistehieronnalla tarkoitetaan yleensä triggerpisteiden painantaa. Etsitään piste, ja painetaan sitä kivun lievittämiseen asti. Tätä kutsutaan iskeemiseksi kompressioksi. Toinen vaihtoehto on painaa pistettä 5 sekunnin ajan, löysätä painaa uudelleen 5 sekunnin ajan ja toistaa tätä kivun helpottumiseen saakka.

Triggerpisteet olisi hyvä hoitaa hieronnan yhteydessä. Triggereiden käsittely voi olla aluksi melko kivuliasta, mutta kipukohtaa painettaessa kipu lievenee yleensä nopeasti.

Akupainelu on tekniikka, joka sai alkunsa perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestäSe perustuu tiettyjen akupainelupisteiden stimulointiin, ja näin voidaan kohentaa niihin yhteydessä olevien kehon alueiden terveyttä tai yleisesti ottaen hyvinvointia.

Aku- ja triggerpistehierontaa tehdään osana kokonaisvaltaista asiakkaan tarpeiden mukaista hoitoa.

 

Tule katkaisemaan arki ja rentoutumaan. 
Varaa aika tästä tai soita 040 7186 328

Hieronnanpaikka • Tmi Anne-Mari Holopainen
Pohjoinen Rautatiekatu 31, 00100 Helsinki 
puh. 040 7186 328

Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käytettävyyttä ja käyttäjäkokemustasi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt tietosuojakäytäntömme.